About

About

Ik ben Karlien, 21 jaar oud. Zolang ik me kan herinneren heb ik al huisdieren. In mijn oudste herinneringen, toen ik een jaar of 4 was, hadden we een hamster en parkieten thuis. Ik was toen echter nog te jong om echt een goede band met deze diertjes op te kunnen bouwen.

 

dscn5522dscn5832Het eerste diertje waarmee ik echt een band had was de hond van oma en opa. Haar naam was Tess. Ze was een kruising, maar zag eruit als een zwarte mini labrador met een wit streepje op haar borst. Ze was even oud als mij en we deden veel samen.
Ze stierf op 28 juli 2010, ze was toen 14 jaar oud. Voor mij was dit een erg moeilijke periode.

 

Mijn eerste echte huisdieren, die ik helemaal zelf verzorgde, waren 2 konijntjes. Gewoon gekocht op de markt, want toen kon dat nog. Het vrouwtje had wat weg van een grijs Dwergkonijntje en het andere vrouwtje, dat later een mannetje bleek te zijn, leek een beetje op een zwarte Angora. Deze 2 konijntjes kregen onverwachts samen een nestje en deze kleintjes werden allemaal verkocht. Ze stierven beide van ouderdom op een leeftijd van 9 jaar.

 

10533168_796949847022615_8975199568995833331_o_1Onze kat is per toeval bij ons terecht gekomen. We vonden hem in de garage toen hij nog heel klein was. We hadden flyers gehangen in de buurt en bij de dierenarts, maar niemand kwam hem ophalen dus hebben wij ons over hem ontfermt. Tot op de dag van vandaag leeft hij nog bij ons. Hij is nu ongeveer 14 jaar.

 

Na de konijntjes kwamen er gerbils, Lola en Pepper. Verder hadden we toen ook een aquarium met tropische vissen, mooi om naar te kijken, maar erg laag knuffelgehalte.

 

pickwickSamen met hen kwam ook mijn eerste cavia. Zijn naam was Pickwick of PW en hij was mijn eerste diertje waar ik echt een heel diepe en intense band mee had. Pickwick was een CH Teddy, hij was crème kleurig met donkere ogen en pootjes. Hij was het eerste diertje waar ik echt innig mee kon knuffelen en ik nam hem elke dag op schoot. Samen tv kijken of knuffelen op de bank, hij had altijd zoveel liefde om te geven.

10498072_755362507848016_7120926024047389130_o

In die periode had ik ook 2 ratjes, wat een actieve en aandachtsgeile diertjes zijn dit. Zo nieuwsgierig en slim. Eentje is hiervan overleden eind september 2016 aan een kwaadaardige tumor. Ze was 2,5 jaar oud. Nu heb ik nog 1 ratje, geboren in februari 2014. Zij slijt haar oude dag samen met een leenratje van The Bad Hatter Rattery.

 

pw-en-charlie-2 _mg_9805_1Na een tijdje kwam er dan een cavia maatje voor Pickwick bij. Zijn naam is Charlie en hij is een US Teddy. Qua karakter verschilden Pickwick en Charlie heel erg. Pickwick was altijd erg relaxt en rustig en Charlie is erg gevoelig en een beetje minder snel op zijn gemak. Pickwick was mijn eerste cavia en hij zal altijd een bijzonder plaatsje in mijn hart hebben. Helaas stierf hij veel te vroeg. Toen was het weer Charlie’s beurt om een nieuw maatje te krijgen.

 

_mg_8583Zo kwam Moos bij ons. Moos is ook een CH Teddy en hij komt van cavia stalletje Morana’s Little Ones. Moos heeft net hetzelfde karakter als Pickwick en doet me in veel opzichten aan hem denken. Charlie kon het gelijk goed met hem vinden en ze zijn nog steeds beste maatjes.

 

 
_mg_2291Op 30 april 2015 kwam Mika in mijn leven._mg_1874-kopie Zij is ¾ Hollandse Herder en ¼ Mechelse Herder. Zij was mijn eerste hond die ik van kleins af aan kende. Dagelijks ben ik met haar bezig. Ze houdt van spelen en lekker gek doen, maar kan ook genieten van lekker knuffelen op de bank. Ze kan het goed vinden met Moos, maar Charlie vindt haar maar een beetje groot en eng. Ze is niet de makkelijkste hond, maar wel de hond die ik nodig had. Ze heeft me veel geleerd en dankzij haar heb ik mezelf ook beter leren kennen._mg_2256

Mika heeft een eigen Instagram, neem gerust een kijkje! www.instagram.com/dutchie.mika

error: Content is protected !!