Alles over de Julius-K9 tuigen

Alles over de Julius-K9 tuigen

In dit artikel geef ik wat meer informatie over de Julius-K9 tuigen. Meer bepaald over het Julius-K9 Powertuig, het Julius-K9 IDC Powertuig en het Julius-K9 IDC riemtuig. Wat maakt deze tuigen zo populair? Welke soorten zijn er? Waar worden ze gebruikt en wat voor accessoires zijn er te verkrijgen voor deze tuigen?

 

Wat maakt een Julius-K9 tuig zo bijzonder?

Waardoor onderscheiden de Julius-K9 tuigen zich nu van andere tuigen? In de eerste plaats zijn de Julius-K9 tuigen erg stevig en worden ze ook gemaakt en getest op hun draagkracht en duurzaamheid. (klik hier om een ‘crashtest’ te zien van een Julius-K9 IDC tuig). Doordat deze tuigen zo stevig zijn, zijn ze ook erg betrouwbaar. Niet enkel de banden zijn gemaakt van erg sterke nylon, maar ook de sluitingen, die vaak een zwak punt vormen in een tuig, zijn extra sterk en schieten niet zomaar los.

Cbla1-SEMNQh3Rm5F0ZQCwDe tuigen van Julius-K9 bieden ook een hoog draagcomfort door hun innovatieve design. Het beperkt de bewegingen van uw hond niet. De meeste honden dragen het tuig met plezier en hebben geen last van schuurplekken of plaatsen waar het tuig knelt (mits de maat goed is natuurlijk en het tuig niet te los afgesteld staat). De powertuigen (met dekje) zijn beschikbaar in 9 maten, van maat baby 1 tot maat 4. De IDC riemtuigen zijn te verkrijgen in 6 maten (van maat mini mini tot maat 3). Ook zijn de tuigen nog traploos verstelbaar en kunnen zo perfect aan iedere hond worden aangepast, zo wordt geen enkel ras uitgesloten.

Het tuig is makkelijk schoon te maken en is erg duurzaam. Het dekje van het Julius-K9 IDC tuig en van het Julius K9 Power tuig is gemaakt van waterafstotend en krasbestendig materiaal. De binnenkant is gemaakt van ademend en huidvriendelijk materiaal. De tuigen kunnen ook gewassen worden (handwas).

labelsOok een echt pluspunt aan de tuigen van Julius-K9 zijn de velcro labels. Zo kan je je tuig personaliseren of het tuig gebruiken om wat duidelijk te maken aan je omgeving (bv. NIET AAIEN). Er zijn de standaard JULIUS-K9 labels, deze zijn glow in the dark. Verder zijn er ook nog de functionele labels te verkrijgen (POLITIE, WERKHOND, DIENSTHOND, IN TRAINING,… ), de vlag labels (van 34 landen), de simpelweg grappige labels (SOFAWOLF, OUT OF CONTROL, BALL JUNKIE,… ), de led labels (voorzien van 3 led lampjes), de labels met Kalocsa motief (bloemenmotief) en de gepersonaliseerde labels. Labels zijn soms ook te verkrijgen met gele letters i.p.v. witte.

Het tuig zelf is ook voorzien van reflectie. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker en is zo dus extra veilig. Het IDC tuig en het Power tuig hebben reflectie op de borstband evenals een reflecterend stiksel rondom het dekje. De IDC riemtuigen zijn helaas niet voorzien van reflecterende elementen.

16idc_ne_0De tuigen hebben (behalve maat baby 1 en baby 2) ook een handvat op de rug. Hierdoor kan u uw hond dicht bij u houden, tegenhouden en zelfs optillen. Het handvat is evenals de D ring inklapbaar, zodat uw hond er nergens mee kan blijven achter hangen. Vanaf maat 0 bevindt zich naast het handvat een elastiek om een zaklampje in te bevestigen (LET OP: laat het lampje steeds naar achteren schijnen en niet naar voren, dit belemmert het zicht van uw hond).

 

Waar worden de tuigen gebruikt?

received_10206038035050458De Julius-K9 tuigen kunnen goed gebruikt worden tijdens een training of een wandeling, maar ze worden niet enkel gedragen door huishonden. De tuigen zijn ontworpen om lang gedragen te kunnen worden, om lang mee te gaan en om tegen een stootje te kunnen. Dit in combinatie met het draagcomfort en de mogelijkheid om labels aan te brengen, zorgt ervoor dat de tuigen ook geliefd zijn bij zowel werkhonden als sporthonden. Er bestaat zelfs een Julius-K9 tuig voor blindengeleidehonden. Ook de politie, het leger en de d_b kyra 2ouane gebruiken deze tuigen. In bepaalde takken van de hondensport wordt het Julius-K9 tuig ook veel gebruikt o.a. in pakwerk, agility, flyball en speuren.

 

Wat zijn de 3 soorten Julius-K9 tuigen?

Untitled-1Er zijn 3 soorten tuigen van Julius-K9: het Julius-K9 Powertuig het Julius-K9 IDC Powertuig en het Julius-K9 IDC riemtuig. De powertuigen zijn voorzien van een dekje. Het Julius-K9 IDC Powertuig is de verbeterde versie van het gewone Powertuig. Het dekje loopt iets schuiner af waardoor de borstband op een betere positie op de borst ligt en niet in de hals kan snijden. Het zijn echter beide goede en betrouwbare tuigen. Het IDC riemtuig bestaat, zoals de naam al zegt, enkel uit riemen en heeft dus geen dekje. Het tuig is iets simpeler. Ikzelf gebruik het riemtuig eerder in de zomer of voor als Mika gaat zwemmen. De riemtuigen zijn iets goedkoper dan de Powertuigen. Alle tuigen kunnen voorzien worden van labels en hebben een handvat (behalve de kleine maten van de powertuigen).

Welke accessoires zijn er te verkrijgen?

Voor de Julius-K9 tuigen zijn verschillende accessoires te koop. Accessoires die het tuig veiliger, comfortabeler of handiger maken in gebruik. Er zijn extra borststukken te verkrijgen die de borstband en de buikband verbinden. Zo wordt de druk nog meer verdeeld en deze extra banden maken ontsnappen uit het tuig ook haast onmogelijk. Ook zijn er tasjes te verkrijgen in verschillende maten die je op de zijkant van het tuig kan bevestigen. Hier kan je je sleutels indoen, poepzakjes, je telefoon,…

borststukkenEr zijn 3 verschillende extra borststukken te verkrijgen. De chestpad is breed en zacht, een reflecterend stiksel rondom zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker. De Y-riem heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van de letter ‘Y’. De riem is dus smal tussen de poten en wordt breder op de borst. Ook de Y-riem is voorzien van reflectie. De I-riem heeft dan weer de vorm van de letter ‘I’. Deze riem verbindt zowel de buikband met de borstband, alsook de borstband met de halsband. Deze wordt vooral gebruikt bij dienst- en sporthonden.

tasjes

 

Wat betreft de tasjes zijn er 2 maten te verkrijgen. De kleine tasjes zijn makkelijk te dragen door iedere hond en zijn handig om snoepjes, poepzakjes, sleutels enz. in op te bergen. Ze zijn te verkrijgen in 4 kleuren: zwart, blauw, rood en neon geel. De grotere tassen (3 liter tot 4,5 liter inhoud) kunnen o.a. gebruikt worden om water te dragen, een bal, fototoestel, regenjas,… Deze zijn enkel verkrijgbaar in de kleur zwart. Beide tassen zijn waterdicht (ook de ritssluiting) en kunnen voorzien worden van labels.

 

Samengevat zijn de Julius-K9 tuigen erg betrouwbare tuigen, uit te breiden met leuke en handige accessoires. Je kan de tuigen personaliseren d.m.v. labels en bovendien zijn de tuigen ook te verkrijgen in veel verschillende kleuren.

 

Neem zeker en vast een kijkje bij K9 shop, zij hebben alles van Julius K9!
Zo verkopen ze bv. ook een vervangclip, wat soms erg handig kan zijn.

k9 shop

 

Foto’s: www.k9shop.nl; www.julius-k9belgium.be; www.guidedog.nl

Share
error: Content is protected !!