Review: EzyDog Neo Wide Halsband

Review: EzyDog Neo Wide Halsband

M1klein-formaatika had nog eens behoefte aan een nieuwe halsband. Haar vorige was de Julius K9 halsband met security lock en velcro vlak voor tekstlabels. Dat is ook een fijne halsband, maar hij was een beetje versleten en verkleurd en de EzyDog Neo Wide halsband wilde ik al lang testen. Verder wilde ik ook eens een iets vrouwelijkere halsband, aangezien ze al een stoere, zwarte halsband heeft. Zo kocht ik dus de roze camouflage EzyDog Neo Wide halsband op Medpets.be.

In de eerste plaats is de EzyDog Neo Wide halsband een mooie en brede halsband. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren: zwart, blauw, rood, groen camouflage en roze camouflage. De halsband is ook beschikbaar in verschillende maten en is steeds 4,5 cm breed.

Ik denk dat de EzyDog Neo Wide halsband een goede halsband is voor de iets grotere honden, die een stevige halsband nodig hebben maar ook graag eentje die comfortabel is en een mooi design heeft.

2klein-formaatDe halsband is voorzien van reflectie, wat ervoor zorgt dat je hond goed zichtbaar is in het donker. De grootte van de halsband is aan te passen d.m.v. een velcrostrip.

Aan de grote en stevige D-ring kan je veilig de leiband bevestigen. Ook is er een clipje aan de halsband om tags of penningen aan te bevestigen. De binnenkant van de halsband is gemaakt van neopreen. Dit is zacht en comfortabel voor de nek. Neopreen wordt ook gebruikt voor duikpakken, absorbeert dus geen water en droogt snel. De buitenkant van de halsband is gemaakt van nylon.

De positieve aspecten van deze halsband zijn voor mij het mooie ontwerp, de reflectie, de clip voor tags en de neopreen binnenkant.

3klein-formaatDe negatieve aspecten zijn dat de halsband maar weinig te verstellen is, dus je moet goed meten voor je koopt en dat de quick release sluiting niet voorzien is van een extra beveiliging en gemaakt is van plastic. Dit is echter bij normaal gebruik geen nadeel, maar maakt de halsband misschien minder geschikt voor werkhonden of voor extreem gebruik.

 

Wil je ook graag de EzyDog Neo Wide halsband aanschaffen? Dan raad ik jou Medpets aan! Betrouwbare online shop met een groot aanbod, voor klanten van Nederland en Belgiƫ.
4klein-formaat

Share
error: Content is protected !!