Review: Mighty Mutts Rubber Ball (3 jaar garantie… maar is dat zelfs wel nodig?)

Review: Mighty Mutts Rubber Ball (3 jaar garantie… maar is dat zelfs wel nodig?)

petlove-mighty-mutts-rubber-ball-large-tough-dog-toy-p21378-21593_mediumToen ik overlaatst mijn maandelijkse inkopen aan het doen was op Zooplus.nl viel mijn oog op een op het eerste zicht toch wel opmerkelijke bal. De beschrijving ging als volgt:

 

Mighty Mutts™ Tough Dog Toys Rubber Ball

“Stuiterende speelbal voor honden uit revolutionair, ultra-robuust materiaal (TPR), garandeert 3 jaar levensduur, binnen hol en met snacks vulbaar, gebitsvriendelijk en drijvend.

Wie een hond met scherpe tanden heeft, die graag wild stoeit, kent het probleem: een nieuw speeltje is door agressieve kauwaanvallen al na een paar dagen kapot. Hier zijn de rode ballen uit de serie Mighty Mutts™ Tough Dog Toys een veilig alternatief: uit ultra-robuust, thermoplastisch rubber (TPR) garandeert de fabrikant 3 jaar levensduur. Daarbij biedt het revolutionaire materiaal een oppervlaktestructuur, die tot kauwen uitnodigt en daarbij tandvlees en tanden spaart.”

foto5Aangezien Mika toch al heel wat ballen gesloopt heeft en ik tot nu toe nog niet echt een bal gevonden heb die het langer dan een paar weken uithield, wilde ik deze bal maar al te graag eens uitproberen. 3 jaar garantie. Nog nooit had ik speeltjes gezien waar je überhaupt garantie op kreeg. Ik dacht met 3 jaar garantie zal het toch wel een speeltje zijn dat toch minstens een paar jaar overleeft. Met een prijs van 6,99 was het niet de goedkoopste bal, maar als die dan een tijdje heel blijft ben ik wel bereid wat meer te betalen en ik was ook simpelweg erg nieuwsgierig.

foto-2Een paar dagen nadat ik mijn bestelling geplaatst had, kreeg ik het pakket thuisbezorgd. Natuurlijk ging ik gelijk die bal uitproberen. De Mighty Mutts Rubber Ball is een zware bal, die hol is vanbinnen en zo dus gevuld kan worden met snacks. De bal is verkrijgbaar in 2 maten nl. 8 cm doorsnee of 9,5 cm doorsnee. Mika was gelijk helemaal weg van die bal. Ondanks zijn gewicht en grootte stuitert hij erg goed. Mika kan hem nog net dragen in haar bek met haar kaken wijd opengesperd, wat wel een grappig zicht is. Ondanks dat deze bal niet piept, is het toch 1 van haar lievelingsballen. Hij is makkelijk schoon te maken wat ook niet onbelangrijk is. We zijn nu reeds 4 maanden verder en de bal is nog steeds heel. Dit is al een erg knappe prestatie aangezien de meeste ballen van Mika er al binnen de week aangaan. Los van enkele krasjes is de bal nog zo goed als nieuw. Ze heeft de bal altijd bij zich, kauwt erop, speelt ermee, er wordt mee gegooid,…

foto-3Conclusie: deze bal is perfect voor honden die snel hun speeltjes stuk krijgen of nogal ruw spelen. Hij is eerder geschikt voor de iets grotere rassen, want de kleintjes kunnen de bal niet optillen. Raakt de bal toch stuk dan heeft u maar liefst 3 jaar garantie. Dit geeft toch wel een veilig gevoel en zorgt ervoor dat jullie kunnen spelen zonder steeds te denken van ‘oh nee doe wat voorzichtig met die dure bal!’.

 

Koop deze geweldige bal op Zooplus.nl (voor klanten uit België en Nederland).

Share
error: Content is protected !!